Home

Achtergrond 172 x bekeken

Obama in Italië voor top G8

De Amerikaanse president Barack Obama is vandaag vanuit Moskou aangekomen in Pomezia, even ten zuiden van Rome.

Hij gaat naar de topconferentie van acht vooraanstaande industrielanden in het Italiaanse L'Aquila, 85 kilometer ten noordoosten van Rome.

Maar eerst wordt hij ontvangen door zijn Italiaanse ambtgenoot Giorgio Napolitano in de eeuwige stad. Daarna gaat Obama naar de in april door een aardbeving getroffen streek van L'Aquila. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft de G8-top uit solidariteit met de slachtoffers naar deze streek verplaatst. De topconferentie wordt gehouden in een academie voor de Guardia di Finanza, een instelling met douane- en grensbewakingstaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.