Home

Achtergrond 173 x bekeken

OM onderzoekt beschuldiging aanslag koningin

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de zogenoemde vegan streaker een aanslag wilde plegen op koningin Beatrix.

Dat zei een woordvoerder van het landelijk parket van het OM dinsdag. De beschuldiging is naar boven gekomen in een "vrij uitgebreide'' getuigenverklaring, aldus de zegsman. Het OM onderzoekt momenteel of bewijs te vinden is voor de verdenking.

Streaker Peter Janssen is maandag aangehouden op verdenking van het beramen van een aanslag en wapenbezit. Tijdens twee huiszoekingen heeft de politie twee computers in beslag genomen en is gezocht naar een vuurwapen. Dat is niet gevonden, aldus het OM.

De politie heeft huiszoeking gedaan bij Janssen thuis en bij een bekende van hem in Wissekerke in Zeeland. Justitie vindt de verdenking van het plannen van een aanslag serieus genoeg om de man aan te houden en verder onderzoek te doen. Maar "het kan maar zo zijn dat de verdenking een dezer dagen wordt ontkracht'', zei de OM-woordvoerder. Het is volgens justitie dan ook onzeker of Janssen donderdag wordt voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die over verlenging van de voorlopige hechtenis moet oordelen.

Volgens de getuigenverklaring waarin de beschuldiging naar boven kwam, zou de vegan streaker de koningin hebben willen aanvallen omdat zij bont draagt. Tegen Janssen loopt al enige maanden een justitieel onderzoek omdat hij 2500 nertsen zou hebben vrijgelaten op een farm in Stavenisse in Zeeland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.