Home

Achtergrond 249 x bekeken 2 reacties

Nukaprijs gaat maar iets dalen

De nuchtere kalveren hebben de afgelopen weken behoorlijk boven hun stand geleefd. Dit werd in de hand gewerkt door een kleiner buitenlands aanbod. Maar nu begint die toestroom toch voorzichtig op gang te komen. Een prijsdaling is het gevolg.

Een gemiddeld zwartbont stierkalf van 48 kg noteert €6 lager, op €126. Een gemiddeld zwartbont vaarskalf van 45 kg zakt wat minder in prijs. Daar gaat €3 vanaf, tot €62. Een kruisling stier noteert tenslotte €248. Dat betekent een prijsdaling van €7.

De nukaprijzen bleven de afgelopen weken op peil doordat de import van Ierse en Poolse kalveren wegzakte en de Duitse import nóg niet op gang kwam.

Die twee ontwikkelingen zorgden ervoor dat het aanbod aanzienlijk daalde. Daardoor werd de traditionele prijsdip in juli voorkomen.
Een andere verklaring ligt in de vleesveesector. De prijs van blank kalfsvlees ligt inmiddels boven de €4 per kg geslacht gewicht. Dat is meer dan een halve euro meer dan een jaar eerder. Dat geeft de nukaprijs veel lucht.

De komende weken komt er meer druk op de nukaprijs. Er komen dan, zoals altijd in deze tijd van het jaar, weer meer Duitse kalveren naar Nederland.

Een prijsdaling ligt dan ook in het verschiet. Maar nuka’s worden niet veel goedkoper. Ook mét de extra Duitse kalveren blijft de import matig. Bovendien blijft de vleesveesector goed draaien.

prognose:

kleine prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveeboer

  de gepubliceerde marktprijzen voor kalveren stroken voor geen meter met de werkelijkheid.Ikbeur altijd meer dan de max prijs.deze week nog 170 voor een goed zw bont stierkalf.zit gemiddeld altijd 10 euro boven max prijs.
  collegaboeren wees niet te snel tevreden,want je wordt gewoon genaaid door die handelaren  i

 • no-profile-image

  diezel

  hallo melkveeboer ! wat is dat voor opmerking ! "genaaid door handelaren " De handel houd de prijs erin ! Wij kunnen er niks aan doen dat "de boerderij " mensen aan het werk heeft die zomaar wat schrijven !

Of registreer je om te kunnen reageren.