Home

Achtergrond 171 x bekeken

Notarissen verzetten zich tegen prijsvechters

Een deel van de Nederlandse notarissen wil zich gaan verzetten tegen prijsvechters in de markt.

De vrije marktwerking in het notariaat is naar hun mening te ver doorgeslagen en ze vrezen voor hun voortbestaan. Notaris Anna de Vries bevestigde woensdag berichtgeving daarover in Het Financieele Dagblad. De Vries richtte een tijd geleden een belangenvereniging op in Friesland, genaamd De Nieuwe Stempel. Nadat veel Friese notarissen zich daarbij hadden aangesloten, volgden erna veel vakgenoten uit de rest van het land.

"Het werkt als een olievlek'', aldus De Vries. Nederland telt ongeveer 1500 notarissen, van wie bijna tweehonderd zich al bij De Nieuwe Stempel hebben aangemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.