Home

Achtergrond

Noord-Korea opent eerste fastfood restaurant

Noord-Koreanen hebben hun buik vol van het Amerikaans kapitalisme, maar voor een hamburger hebben ze nog wel een plekje.

In de hoofdstad Pyongyang heeft het eerste fastfood restaurant een maand geleden de deuren geopend, meldde Choson Sinbo, een Japanse krant voor Noord-Koreanen, vandaag.

Samtaeseong, zoals het restaurant heet, heeft de burgers een andere naam gegeven: Gehakt met brood, staat op het menu te lezen. Alle burgers worden geserveerd met kimchi, Koreaanse gezuurde kool. Een vlees-, vis- of vegetarische burger kost ongeveer een half dagloon voor een Noord-Koreaanse arbeider.

In maart meldde Choson Sinbo dat een Italiaans restaurant in Pyongyang de deuren had geopend. Noord-Korea is een van de meest gesloten landen ter wereld. Het stalinistische regime wil zoveel mogelijk buitenlandse invloeden vermijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.