Home

Achtergrond

Nog geen groen licht voor sluiting van cellen

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie moet een pas op de plaats maken met haar plan om acht gevangenissen te sluiten en 1200 banen in het gevangeniswezen te schrappen.

De Tweede Kamer wil eerst meer duidelijkheid over het voorstel van Albayrak.

Coalitiegenoot CDA is nog niet overtuigd van de reorganisatie, zei Tweede Kamerlid Rikus Jager woensdag tijdens een overleg met de staatssecretaris. Hij riep Albayrak op de komende maanden "geen onomkeerbare stappen te zetten'' totdat alle vragen over de voorgenomen sluiting van gevangenissen goed zijn beantwoord.

Ook oppositiepartijen zijn zeer kritisch op de plannen van Albayrak. De SP en VVD begrijpen niet dat de PvdA-bewindsvrouw de banen van 1200 goed opgeleide gevangenisbewaarders op de tocht zet. Liberaal Fred Teeven noemde het voorstel woensdag ,,niet goed doordacht''. SP-Kamerlid Krista van Velzen ging nog een stap verder. "Gooi dat masterplan toch in de papierbak'', raadde ze Albayrak aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.