Home

Achtergrond

Nog geen besluit over snelweg door Amelisweerd

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft zich nog niet uitgesproken voor een van de plannen om de fileproblemen rond Utrecht op te lossen.

Tijdens de presentatie van een uitgebreid pakket maatregelen voor het aanpakken van het bereikbaarheidsprobleem in de regio Midden-Nederland vandaag in Amersfoort zei Eurlings dat hij zich pas eind oktober wil uitspreken over een voorkeursplan voor de ring rond Utrecht.

Een aantal plannen om het verkeersinfart rond Utrecht op te lossen stuit op protest. Een van de mogelijkheden zou de aanleg van een weg zijn dwars door het natuurgebied Amelisweerd. Een andere variant zou een weg zijn door Leidsche Rijn. Eurlings wil alle varianten nogmaals tegen het licht houden. "Voordat je zo'n ingrijpend besluit neemt, moet je gedegen onderzoek doen.''

Eurlings erkent dat de variant met een weg door Amelisweerd weinig draagvlak heeft. "Ook ik zie mensen in bomen hangen op tv en weet dat daar veel gevoeligheden liggen'', aldus de verkeersminister. Toch wil Eurlings ondanks alle protesten nog geen varianten uitsluiten. "In deze fase van de besluitvorming kunnen we nog niet een van de varianten onmogelijk verklaren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.