Home

Achtergrond

Nikkei op laagste niveau in zeven weken

De beurs in Tokio is vanochtend onder druk van een sterkere yen met verlies gesloten.

Daarmee is de toonaangevende Nikkei-index voor de zevende handelsdag op rij lager geëindigd. De Nikkei staat nu op het laagste punt in zeven weken.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot met een verlies van 1,4 procent op 9291,06 punten. De Kospi in Seoul stond vrijwel onveranderd en de beurs in Sydney verloor 0,1 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,1 procent in de plus in de middaghandel.
De Japanse yen staat op het hoogste niveau in vijf maanden tegenover de dollar door zorgen over de Amerikaanse economie. Japanse exporteurs hebben last van een sterke yen, omdat hun producten dan in het buitenland duurder worden. Zo verloor elektronicaproducent Panasonic 2,2 procent en daalde autofabrikant Honda Motor 2,7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.