Home

Achtergrond 186 x bekeken

Nieuwe tarieven voor gastransport uitgesteld

De invoering van de nieuwe tarieven voor landelijk gastransport (OV-exit) is per 16 juli uitgesteld.

Dat heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven geoordeeld. Het is onduidelijk welke tarieven nu gelden voor de periode 1 juli tot en met 15 juli.

"Het dictum van de rechter kwam 16 juli binnen en luidt; uitstel van de invoering, punt. De onderbouwing van de rechter verwachten we binnen enkele weken", meldt een woordvoerder van LTO Glaskracht. "De schorsing treedt in op de dag van de uitspraak. Ik neem dus aan dat voor de periode 1 juli tot en met 15 juli de tarieven van de NMa gelden."

Het Productschap Tuinbouw en LTO gaan daarom mogelijk met de energiebedrijven om tafel om daarover duidelijkheid te verkrijgen. De voorlopige voorziening geldt tot de rechter uitspraak doet in de beroepszaak. Daarin pleiten het PT en LTO Noord Glaskracht voor afstel van de nieuwe tarieven, die volgens de partijen tuinders miljoenen euro’s gaan kosten. De beroepszaak dient mogelijk dit najaar, maar kan volgens de woordvoerder ook pas in 2010 plaatsvinden.

De rechtsgang brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. "De zaak is heel ingewikkeld omdat het technisch diep gaat. Daardoor is er veel tijd en dus kosten in gaan zitten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.