Home

Achtergrond 218 x bekeken

Nieuwe regels moeten gastoevoer EU verzekeren

De Europese Unie heeft vandaag nieuwe maatregelen voorgesteld om beter voorbereid te zijn op een mogelijke gascrisis.

Alle lidstaten moeten de risico's analyseren en noodplannen uitwerken. De landen worden ertoe gedwongen in geval van een crisis nauw samen te werken en belangrijke gegevens over de gastoevoer toegankelijk te maken.

Eurocommissaris Andris Piebalgs (Energie) riep het Europees Parlement en de Europese regeringsleiders op de voorstellen snel goed te keuren. "De bestaande regelingen om noodsituaties bij de gasvoorziening op te vangen zijn ontoereikend. Alle lidstaten erkennen de noodzaak van gemeenschappelijke normen voor de continuïteit van de gasvoorziening in de hele EU'', aldus Piebalgs.

Voorzitter van José Manuel Barroso voegde eraan toe dat Europa lessen moet trekken uit de vorige crises en ervoor moet zorgen dat de Europese burgers nooi meer in de kou achterblijven zonder dat zij daar enige schuld aan hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.