Home

Achtergrond

Nieuwe parallelmelkstal van DeLaval

DeLaval heeft het parallel melkstalconcept vernieuwd. De stal beschikt volgens de leverancier over een hoge capaciteit door het snelle melkproces en de vlotte koewissel.

"Het compacte ontwerp zorgt voor korte looplijnen voor zowel koeien als melkers", zegt Chris Vanwinsen van DeLaval. "De geïntegreerde mestgoot zorgt voor een comfortabele en hygiënische melkwinning."

De melkstal is volgens Vanwinsen ontworpen voor extra comfort. Zo is de vloer van de melkstal verstelbaar. Om de koeien gemakkelijk hun melkpositie te kunnen laten innemen is er gezorgd voor brede looppaden, en ruime draairuimtes. Door middel van een zogenoemd indexeringssysteem worden de koeien zachtjes richting de melkput gedrukt. Hierdoor kan de melker beter bij de uiers.

"De bereikbaarheid van de uier is optimaal", aldus Vanwinsen. Via een snelwissel frontuitgang verlaten de koeien in groepen van drie of vier, of allemaal tegelijk de melkstal. De stal is beschikbaar in de afmetingen 1x3 tot maximaal 2x40.

Of registreer je om te kunnen reageren.