Home

Achtergrond 213 x bekeken

Nieuwe lijst monsternemers pluimvee

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft per 1 juli van dit jaar een nieuwe lijst met erkende Hosowo-instanties voor monsternames en analyses uitgegeven.

Die lijst is ingrijpend gewijzigd. Pluimveehouders zijn verplicht om erkende Hosowo-instanties in te schakelen bij monsternames en analyses. Zij kunnen op de website van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren controleren of hun Hosowo-instantie nog erkend is en voor welke activiteiten.

Tijdens de Actieplan- en IKB-controles zal vanaf volgende week gecontroleerd worden of pluimveehouders met erkende Hosowo-instanties werken. Het PPE publiceert in de tweede helft van augustus van volgende maand ook een lijst met erkende laboratoria. Die lijst wordt bij controles gehanteerd vanaf 1 september van dit jaar. Dat meldt het PPE op zijn website.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.