Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuwe buizen voor gas uit Rusland en Noorwegen

Jan Westerhof en Jan Stortelers van de firma Fleurke uit Coevorden leggen gasleidingen op een perceel van Jac Neeleman in Scheemda.

Daarna worden er drainagebuizen in getrokken. Zij doen dat in opdracht van onder andere Nacap uit België. "We leggen 300 kilometer buis in heel Groningen", vertelt medewerker Bennie Nieborg. "Het perceel is afgezet voor de gasbuizen, er mogen geen gewassen meer op geteeld worden." De gasbuizen worden gelegd voor de doorvoer van gas uit Rusland en Noorwegen. Foto Koos van de Spek

Een lading grasbrok wordt gereed gemaakt voor transport. Het begint druk te worden bij de ­Coöperatieve Grasdrogerij Ruinerwold in Drenthe. Veel boeren hebben de kuilplaat vol en willen hun gras laten drogen. "Het begint weer te komen", zegt bedrijfsleider Mark Emmink. Volgens hem wachtten boeren langer dan normaal door de lage melkprijzen. De trommeldrogers van de coöperatie hebben een capaciteit van 50.000 liter waterverdamping per uur. Foto Alex de Haan

Loonbedrijf Dam uit Wehe-Den Hoorn (Gr) is volop graszaad aan het dorsen zodra het droog genoeg is. Johan Dam treft alleen maar tevreden telers. "De opbrengsten zijn geweldig. En het graszaad komt mooi droog in de combine. Dat is wel eens anders geweest in andere jaren. En de telers hebben vorig jaar goede contractprijzen afgesloten. De verwachting is dat het areaal volgend jaar kleiner wordt. Er zijn grote voorraden graszaad. Maar dit is echt een topjaar voor de telers." Foto Jan Bouwman

Davy Timmermans helpt met het plaatsen van de inrichting in de nieuwe stal van zijn ouders. De Vlaamse Johan en Linda Timmermans houden 33.000 leghennen en bouwden de stal grotendeels ter vervanging. De nieuwe stal is deels ingericht met een volièresysteem en deels traditioneel. Dit is een compromis tussen de ondernemers. "Mijn vrouw wou eigenlijk geen volière, dus hebben we het zo gedaan", legt Johan uit. In september komen de eerste hennen, de pluimveehouders hebben dan 40.000 leghennen. Foto Twan Wiermans

Op het melkveebedrijf van de familie Oonk in Winsterswijk-Miste was het vandaag open dag. Zo’n duizend mensen bezochten het bedrijf en keken onder meer naar het klauwbekappen van de koeien. Gertjan Oonk melkt 120 melkkoeien met behulp van 2 melkrobots. Onlangs is het hele bedrijf gerenoveerd. Er werd een nieuwe stal over de oude stal heengezet. Foto Hans Prinsen

Een deelnemer aan het Varend Corso Westland inspecteert de boot. Vandaag was de eerste dag van het driedaagse Varende Corso. De routes gaan door de regio Rijnmond, Westland en Delfland. Dit jaar doen 51 boten mee aan het corso. "Een gewoon aantal", zegt een woordvoerder van de plaatselijke VVV. Naast partijen als FresQ, Prominent, Horticoop, Priva en Koppert Kress, heeft de gemeente Westland en Rabobank een boot ingeschreven. Of de bedrijven veel doordraai gebruiken, wist de woordvoerder niet. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jah

    Wat een verhaal over die gasbuisen.
    Het is wel duidelijk dat de schrijver niet weet waar hij het over heeft.
    Kerel laat je in het vervolg eerst is goed voorlichten voor je dingen hier neer zetten!!

Of registreer je om te kunnen reageren.