Home

Achtergrond 152 x bekeken

Nieuw proces tegen 'barbaren' in Parijs

Er komt een nieuw proces tegen veertien leden van een jeugdbende, die in 2006 een jongen van 23 bij Parijs doodmartelden.

De bende noemde zich de Barbaren en ze ontvoerden in 2006 een joodse jongen, Ilan Halimi. Ze mishandelen hem zo ernstig dat hij aan de gevolgen van zijn verwondingen overleed. Na grote verontwaardiging over een aantal opgelegde straffen, gaan de aanklagers in beroep.

Een rechtbank in Parijs veroordeelde de beklaagden tot celstraffen die veel joodse Fransen buitengewoon laag vonden. De Franse minister van Justitie, Michelle Alliot-Marie, vroeg maandag zelf aan aanklagers van een beroepshof om beroep aan te tekenen.

De hoofddader, Youssouf Fofana, kreeg vrijdag levenslang. Maar een aantal medeplichtigen, onder wie het meisje dat Halimi naar zijn noodlot lokte, kreeg lagere straffen. Veertien van de 26 medeplichtigen moeten nu opnieuw voor de rechter verschijnen, onder wie het bewuste meisje dat negen jaar cel kreeg en de twee folteraars van Halimi, die vijftien en achttien jaar gevangenisstraf kregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.