Home

Achtergrond 185 x bekeken

Nederlanders zoeken luxe in eigen land

Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, zoeken vooral luxe of anders wel ludieke, opvallende overnachtingsmogelijkheden.

Dat zegt woordvoerster Wanda van Eck van de Recron, vereniging van recreatieondernemers. Meer Nederlanders gaan in eigen land op vakantie en er komen ook meer Belgen en Duitsers hierheen. "Die zien we vooral aan de kustlijn. Daar is vrijwel alles, bungalowparken en campings, volgeboekt. Verder is het ook druk in de toeristische gebieden zoals de Veluwe, Drenthe, Gelderland en Overijssel'', aldus Van Eck. Harde cijfers over het aantal Nederlanders dat in eigen land blijft heeft ze vooralsnog niet.

De woordvoerster vindt het opvallend dat een groeiende groep Nederlanders luxer op vakantie wil. "Ondernemers zijn daar al eerder op ingesprongen door ook ludieke woonvormen aan te bieden, zoals boomhutten, huisjes half onder de grond of canvastenten met ligbad.'' De trend was wel al eerder geconstateerd, maar lijkt nu ook door te zetten bij de grotere campings en vakantieparken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.