Home

Achtergrond

Nederlanders trainen Griekse asielambtenaren

Nederland gaat Griekenland helpen bij de controle van illegale migranten.

Experts uit beide landen hebben afspraken gemaakt over praktische samenwerking. Er wordt geprobeerd om valse documenten van asielzoekers eerder te herkennen en Griekse asielambtenaren krijgen een training van Nederlandse deskundigen, aldus het ministerie van Justitie vandaag.

Ook wordt bezien of de overkoepelende organisatie van immigratiediensten (GDISC) soepeler tolken kan inzetten. De afspraken vloeien voort uit een toezegging die staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) eind mei deed tijdens een bezoek aan Griekenland. Albayrak beloofde toen hulp bij het verbeteren van het Griekse asielbeleid.

Griekenland kreeg de afgelopen tijd veel bootjes met Afrikaanse vluchtelingen te verwerken. Afgelopen week maakten medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Terugkeer en Vertrek, het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de Koninklijke Marechaussee de eerste afspraken met hun Griekse collega's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.