Home

Achtergrond

Nederland en Canada samen in genetisch onderzoek gewas

Het Centre for Biosystems Genomics (CBSG), een samenwerking van tomaten- en aardappelveredelaars in Wageningen, gaat met de Canadese onderzoeksraad (NRC) genetisch onderzoek doen in gewassen.

Dat maakten beiden organisaties bekend. De CBSG en NRC gaan samen onderzoek doen op drie onderzoeksterreinen. Ten eerste wordt de stofwisseling van vetten in planten onder de loep genomen. De vetten worden gezien als potentieel interessant voor de voedingsindustrie.

Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de genetische basis die zaaizaad kwalitatief hoogwaardig en krachtig maakt. Tenslotte wordt gekeken naar de formaties van chromosomen. Kennis over het laatste kan het veredelingsproces vereenvoudigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.