Home

Achtergrond 269 x bekeken

NVV pleit voor uitbetalingsschema

Het PVV moet het nationale uitbetalingssysteem voor vleesvarkens eens tegen het licht houden.

Die oproep deed NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg tijdens de PVV bestuursvergadering. In 2004 stelde het PVV voor het laatst een nationaal uitbetalingssysteem op.

Volgens de NVV-voorzitter ontstaat er doordat de bedrijven hun eigen uitbetalingssysteem opzetten een toenemende ondoorzichtigheid in de uitbetaling van vleesvarkens. Zwanenburg juichte de stap van Vion om hogere vleespercentages beter te gaan betalen toe. "Het is altijd een wens geweest van de NVV om bij de uitbetaling van vleesrijke varkens beter aan te sluiten op de systematiek van onze buurlanden."

COV-vertegenwoordiger Siem Korver (Vion) meldde dat hij een nationaal uitbetalingsschema niet meer in deze tijd vindt passen. Het voorstel van Zwanenburg werd doorverwezen naar de commissie varkenshouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.