Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Myanmar werkt aan amnestieregeling'

Myanmar werkt aan een amnestieregeling voor politieke gevangenen.

Die kunnen dan meedoen aan de verkiezingen die volgend jaar in het Zuidoost-Aziatische land worden gehouden. Dit heeft de ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties vandaag gezegd.

VN-chef Ban Ki-moon zei dat het militaire regime in Myanar zijn belofte dient na te komen om vrije en eerlijke verkiezingen te houden. Militairen grepen in 1962 de macht en hebben een schrikbewind gevestigd.

Bij de eerste democratische verkiezingen in Myanmar in dertig jaar tijd in 1990 won de oppositie overweldigend onder leiding van Aung San Suu Kyi. Zij kreeg huisarrest en de militaire leiders regeerden autoritair verder zonder acht te slaan op de verkiezingsuitslagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.