Home

Achtergrond

Mooi sortiment dahlia’s in keuringszaal

Het sortiment Dahlia is veelomvattend. Niet alleen wat de kleuren betreft, maar ook qua type en bloemgrootte.

Dat goede dahlia’s niet perse uit de zuidelijke bollenstreek behoeven te komen toont M.J. Komen uit Anna Paulowna in de keuringszaal.

Forse dahlia’s werden ingebracht, waaronder de mooi rond gevormde decoratieve Dahlia 'Brian R.' (zie foto), de zeer grote, rode D. 'Babylon paars' en onder meer ook de dieprode D. 'Deutschland' en de goudgele D. 'David Howard', met fraai donker contrasterend gewas.

Dahlia’s ook van Arie C. Koot die de lichtpurperen D. 'Deveril' in de zaal zette, alsmede de mooi oranje D. 'Ariko Zsa Zsa' waarvoor in de markt goede belangstelling bestaat en de oranje D. 'Market Joy'.

Chr. Van der Salm zette de eerste bloeiende gladiolen van dit seizoen in de keuringszaal in de vorm van een diep zalmkleurige zaailing en een andere nieuweling die warmrood is en een dieprode keel heeft. Daarnaast presenteert Van der Salm ook weer enkele nieuwe Eucomis zaailingen die onmiddellijk de nodige belangstelling van de keuringsbezoekers kregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.