Home

Achtergrond 172 x bekeken

'Minder mensen op vakantie'

Deze zomerperiode gaan minder mensen op vakantie dan vorig jaar. Ging vorig jaar nog 70,3 procent van de Nederlanders op vakantie, dit jaar zal dat niet meer zijn dan 66,7 procent.

Dit blijkt het Vakantieonderzoek 2009 door Q&A Research waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt.
Van de Nederlanders die niet op vakantie gaan, geeft 40 procent aan dat de economische situatie hiervoor de reden is. Van de twijfelaars zegt 49 procent dat de recessie van invloed is op de beslissing wel of niet een zomervakantie te boeken.
De groep die wel op vakantie gaat, blijkt een vaste kern te zijn. Van de Nederlanders die vorig jaar op vakantie zijn geweest, zegt 82 procent ook dit jaar weer te gaan. Van degenen die vorig jaar niet op vakantie gingen, geeft 31 procent aan dit jaar wel te gaan, aldus het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.