Home

Achtergrond 197 x bekeken

Minder bestrijdingsmiddel in geteste producten

Van de producten die in 2007 in de EU zijn getest, bevatte 4 procent meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid resten bestrijdingsproducten.

Dat is 1 procent minder dan 2006. Dat bleek vandaag uit de publicatie van het jaarrapport over 2007 van de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa.

In totaal werden in dat jaar meer dan 74.000 testen gedaan op 350 verschillende soorten voedsel. Door nieuwe testmethoden kon er bij die testen op circa 870 verschillende bestrijdingsmiddelen gecontroleerd worden.

Efsa benadrukt dat de aanwezigheid van restanten van bestrijdingsmiddelen en zelfs een overschrijding van de maximale hoeveelheid niet noodzakelijk een gevaar betekenen voor de voedselveiligheid. Indien een product meer resten van bestrijdingsmiddelen bevat dan toegestaan berekent Efsa of dit een risico vormt voor de consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.