Home

Achtergrond 328 x bekeken 8 reacties

Mengvoerprijzen dalen weer

De prijzen voor veevoer dalen weer. Dat blijkt uit een belronde van het Agrarisch Dagblad.

Eerder deze week maakte Cehave Landbouwbelang bekend de prijzen verlaagd te hebben. Dit gebeurde naar aanleiding van de slechte opbrengstprijzen in verschillende sectoren. "De verwachting is dat de prijzen voor grondstoffen, met name graan en bijproducten, in augustus dalen. Vooruitlopend daarop hebben we, afhankelijk van de voersoort, de prijzen met 15 tot 60 cent per 100 kilo verlaagd", legt directeur Wim Maaskant uit.

Een vergelijkbare prijsverlaging voerde ook ForFarmers door. "Vooral de voersoorten met veel graan worden goedkoper", vertelt directeur Jan Potijk. "De grondstoffenmarkt is zeer moeilijk te voorspellen, maar op basis van onze huidige inkoopposities verwachten wij verdere dalingen." Potijk merkt daarbij op dat voersoorten met veel soja, zoals biggenvoer, minder sterk zullen dalen omdat die grondstof relatief duur is.

De prijsdalingen zijn een meevaller voor veehouders. De verwachting in de afgelopen maanden was dat de bodem in de markt wel bereikt was. "We hebben in het pluimveevoer zelfs een kleine plus gezien, maar ik denk dat het daarbij blijft", verwacht marktkenner Arie van Dijk van adviesbureau Stigevo. "De oogst leek erg slecht te worden, maar viel juist erg mee. Bovendien waren er grote voorraden die nu toch op de markt komen. Ik verwacht dan ook dat de prijzen in september – of misschien nu al – dalen."

Van Dijk verwacht ook dat voerleveranciers snel over zullen gaan tot een verlaging. "De omzetten van vooral runder- en varkensvoer zijn gedaald. Dan kun je natuurlijk voor een verlaging kiezen om je klanten bij je te houden."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Beter lezen jongens. Daling van 15 tot 60 cent per 100 kilo. Van mij mag de daling nog meer zijn.

 • no-profile-image

  jonge

  volgensmij is dat ook per 100 kg ........anders zou het betekenen dat we t.o.v. nu nog geld toe krijgen....alhoewel dat overigens ook niet verkeerd zou zijn!

 • no-profile-image

  snuggere

  Nee, natuurlijk niet, is per ton. Denk eens na!!!

 • no-profile-image

  mester van de veluwe

  Die meneer van Dijk heeft het over zakken van voer in september misschien eerder. Hoe is het mogelijk dat de Duitse voerleverancier vanaf half juli meer dan 30 cent per 100 kilo zakken. Tarwe koste in de maand juni krap 16 euro per 100 kilo in de silo, nu krap 14 euro in de silo. Waarom is het voer dan al niet gezakt. Zeker omdat niemand het doet, of de voerindustrie heeft de markt verkeerd ingeschat. Mocht dit laatste het geval zijn waarom moet de mester dit dan betalen. Als ik mijn kont verbrand, moet ik toch ook zelf op de blaren zitten.

 • no-profile-image

  Harm

  prima Gert,

  Geef jij dan eens een voorzet door jouw prijs te vermelden.
  Dan doe ik ook mee.
  Iedere maand bij 5 leveranciers de prijs opvragen, weet je hoe het zit.
  Kun je de goedkoopste nemen als je dat wilt.

 • no-profile-image

  edwin

  wordt zeer goedkoop voeren met prijsverlaging van 15 tot 60 ct. per kg., maar zal toch wel per 100 kg. zijn.....

 • no-profile-image

  gert

  Waarom geen website met de prijzen van de verschillende leveranciers ?

 • no-profile-image

  droom lekker

  16 tot 60ct zal wel maximaal zijn, omdat bij minder omzet de vaste kosten per productie locatie en per 100 kg dus zullen stijgen, en ja de afnemer betaald. Dit is uiteraard geen verrassing gezien dat er al jaren in veevoer land productie over capaciteit is van 40%

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.