Home

Achtergrond 1 reactie

Megaloods niet naar Roermond

De vestiging van een groot distributiecentrum van het Eindhovense bedrijf EDCO in natuur- en landbouwgebied De Meer vlakbij Nationaal Park de Meinweg bij Roermond gaat niet door.

Dat maakte de gemeente Roermond vandaag bekend.

Roermond is "verbijsterd'' dat EDCO afziet van de nieuwbouw van de 25 meter hoge loods ter grootte van vijftig voetbalvelden, die voor 400 nieuwe banen zou hebben gezorgd. Waarom EDCO afhaakt, is onduidelijk, bij het bedrijf kon nog niemand een toelichting geven.

Landbouwkoepel LLTB, buurgemeente Roerdalen en inwoners van Melick en Herkenbosch verzetten zich de afgelopen jaren fel tegen de komst van het distributiecentrum. In De Meer mag eigenlijk niet worden gebouwd, maar de provincie Limburg stond dat in dit geval toch toe. Het bedrijf zegde eerder toe tien miljoen euro uit te trekken voor natuurcompensatie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De SP heeft misschien het antwoord op deze wellicht gespeelde "verbijstering";
    15-04-2009 • Op 28 maart jl. was in Dagblad de Limburg te lezen dat de vestiging van Edco slechts gebruikt is om het doel te bereiken om van het landschappelijk waardevol gebied “De Meer”, op grens van Herkenbosch, de bestemming industrieterrein te geven. Dit, volgens zegge van wethouder van Rey, ter compensatie van de eerder mislukte uitbreiding van het industrieterrein door aanwezigheid van de beschermde knoflookpad.
    In Dagblad de Limburg is tevens gewag gemaakt van de mogelijkheid van nieuwe ontwikkelingen rond “De Meer” dan waarvoor toestemming is gegeven voor de vestiging van Edco. Indien Edco zich er niet zou vestigen wenst het college volgens het krantenartikel dat er andere industriële ontwikkelingen mogen plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.