Home

Achtergrond 233 x bekeken

Meeste circusdieren hebben het goed

Bij vijf van de zes rondreizende circussen in Nederland hebben de dieren het goed en ogen zij tevreden.

Circusmensen hebben het beste met hun dieren voor. De verzorgers zouden wel een cursus preventieve gezondheidszorg voor dieren moeten volgen. Dat constateren onderzoekers van de Animal Science Group, onderdeel van de Wageningen Universiteit, in een vandaag bekendgemaakt rapport. De wetenschappers gingen in de afgelopen twee jaar 82 keer op bezoek bij de zes circussen, waarvan 53 keer onverwacht, en onderzochten daar veertig 'wilde' dieren en 62 paarden.

Omdat het houden van circusdieren tegenwoordig veel kritiek oproept, bevelen de onderzoekers wetgeving aan in samenspraak met de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO). In Oostenrijk is het exploiteren van 'wilde' dieren verboden. Enkele andere Europese landen, waaronder Nederland, proberen het gebruik van circusdieren langs bureaucratische weg te ontmoedigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.