Home

Achtergrond 250 x bekeken

Meer zeehonden in Duitse Waddenzee

De zeehondenpopulatie in de Duitse Waddenzee is in de eerste helft van dit jaar gegroeid.

Dat hebben de aan de Noordzeekust gelegen deelstaten Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen vrijdag laten weten. In de Duitse Waddenzee werden in juni een kleine 15.000 zeehonden geteld. Voor de kust van Sleeswijk-Holstein was met ruim 8400 exemplaren zelfs sprake van het hoogste aantal sinds de jaren zeventig. De definitieve aantallen worden bekendgemaakt in augustus, net als in Nederland en Denemarken.

In 2002 stierven zeehonden in de Nederlandse, Duitse en Deense Waddenzee massaal als gevolg van een virusepidemie. Vooral zeehondenmannen werden getroffen. Het duurde jaren voordat de populatie weer was hersteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.