Home

Achtergrond

Meer vrijheid voor bedrijven bij reorganisaties

Bedrijven krijgen tijdelijk meer vrijheid om bij reorganisaties te selecteren welke vakkrachten ze willen behouden en welke werknemers ontslagen moeten worden.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) werkt aan een verruiming die hij 1 augustus wil laten ingaan en wil stopzetten als de economische crisis voorbij is. Dat heeft een woordvoerder van de minister vrijdag desgevraagd bevestigd.

Wel blijft het zogeheten afspiegelingsbeginsel van kracht, waardoor in elke leeftijdsgroep mensen met de minste dienstjaren ontslagen worden. Maar om te voorkomen dat werkgevers hierdoor vakkrachten moeten ontslaan die ze juist nodig hebben om de crisis door te komen, en om de aantrekkende vraag op te vangen straks bij een economisch herstel, mag er bij reorganisaties maximaal 10 procent van de gelijke verdeling worden afgeweken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.