Home

Achtergrond 217 x bekeken

Meer ruimte voor jonge rosés

De relatief goede prijzen voor blank kalfsvlees zorgen ervoor dat de vraag naar jonge rosés (tot 8 maanden) wat aantrekt. Deze markt had tot nu toe problemen om op eigen benen te staan.

Maar als de ‘concurrent’ goed geprijsd is, komt er meer ruimte voor de jonge rosés. Deze week komt er dan ook een stuiver bij de prijs op, tot €3,30 per kg.

De prijsdaling bij de rosés, ouder dan 8 maanden, illustreert de groeiende onafhankelijkheid van de jonge rosés. Want tot nu toe stegen en daalden beide rosésoorten telkens in dezelfde weken.

De oudere rosés worden namelijk €0,03 goedkoper en noteren nu €2,88 per kg. Het verschil met de jonge rosés is daardoor opgelopen tot €0,42 per kg.

De oorzaak van de daling is een groeiend aanbod. Er is snel geanticipeerd op de recentelijk gestegen roséprijzen. Het is op de rosémarkt wel vaker stuivertje wisselen.

Blank kalfsvlees noteert intussen stabiel en komt uit op €4,07 per kg. Hier geldt dat de vraag voorzichtig terugloopt, vooral in Italië.
Toch gaat dit geen gevolgen hebben voor de prijs van blank. De mestperiode is namelijk kort. Er is kortom veel ruimte om de rosékalveren nog wat langer aan te houden. Het gevolg is dat de prijzen voorlopig wel gelijk blijven.

Het wordt een rustige zomer voor blank. De prijzen zakken zeker niet door de grens van €4. Maar blank wordt zeker ook niet duurder.

prognose:

rosé gelijk tot iets goedkoper, blank stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.