Home

Achtergrond

Meer maar onvoldoende kinderen in opvang

De ondernemers in de kinderopvang zijn er opnieuw in geslaagd meer kinderen op te vangen.

De verantwoordelijke staatssecretaris Sharon Dijksma schreef dat donderdag aan de Tweede Kamer. In de buitenschoolse opvang en de kinderdagverblijven zijn tussen juni en december vorig jaar 45.000 kinderen extra opgevangen, zo blijkt nu uit onderzoeksresultaten. De absolute wachtlijst voor de kinderdagverblijven steeg wel. Dit komt doordat de vraag naar kinderopvang sneller steeg dan het aanbod, aldus de ministerie.

"Ik ben blij dat de kinderdagverblijven erin zijn geslaagd zo veel meer kinderen op te vangen. De vraag blijft echter onverminderd groot. Ouders hebben behoefte aan meer kinderopvang en daar blijf ik me samen met alle betrokkenen voor inzetten'', beloofde Dijksma donderdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.