Home

Achtergrond 220 x bekeken

Medvedev bezoekt Zuid-Ossetië

De Russische president Dmitri Medvedev is vandaag in de Georgische regio Zuid-Ossetië aangekomen voor een onaangekondigd werkbezoek.

Het is de eerste keer dat hij de regio bezoekt sinds de oorlog tussen Rusland en Georgië vorig jaar augustus. Volgens een woordvoerder van de president begon het bezoek met een gesprek met de leider van Zuid-Ossetië, Edoeard Kokoiti.

Medvedev wil met zijn bezoek de basis leggen voor verdere vriendschappelijke betrekkingen, aldus zijn woordvoerder. De Georgische president Michail Saakasjvili is momenteel in Turkije in verband met een bijeenkomst over de Nabucco-lijn, een belangrijke gasleiding.

Rusland heeft de Georgische regio's Zuid-Ossetië en Abchazië ondanks internationale protesten als onafhankelijke staten erkend. Beide landen wijzen naar elkaar als aanstichter van de oorlog, die op Georgisch grondgebied werd uitgevochten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.