Home

Achtergrond 176 x bekeken

Medio augustus meer details overbruggingsregeling

LTO Noord Glaskracht verwacht in de tweede helft van augustus meer duidelijkheid te krijgen over de overbruggingsre­geling voor de glastuinbouw.

De regeling is nodig om liquiditeits­tekorten van glastuinders te ver­helpen. Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Noord Glaskracht heeft de indruk dat het ministerie van LNV hard werkt aan een dergelij­ke regeling. "We worden goed op de hoogte gehouden", zegt Van Ruiten. Hij kan niet zeggen of de regeling er voor 1 september komt.

"Minister moet nog instemming van Brussel krijgen en de erva­ring leert dat zoiets lang duurt. Aan de andere kant heeft de Euro­pese Commissie dit voorjaar toe­gezegd regelingen die betrekking hebben op herstel van de econo­mische crisis sneller en soepeler te beoordelen. Daar vestig ik mijn hoop op", zegt Van Ruiten. Volgens de voorzitter kampt de sector momenteel met enkele honderden miljoenen aan tekor­ten. "Vorig jaar heeft de sector 700 miljoen euro aan omzet misgelo­pen door matige prijsvorming."

Voor de financiering van nieuw plantmateriaal is daardoor bij tuinders weinig geld in kas. Ban­ken brengen in kaart hoe groot het tekort exact bedraagt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.