Home

Achtergrond 156 x bekeken

Massale duik in het vieze water

Om klokslag 15.00 uur sprongen vandaag 250 mensen verspreid over negen plaatsen in Nederland in het water. Op verschillende plekken in Europa gebeurde hetzelfde. De duikers gaven hiermee aan dat ze schoon oppervlaktewater willen, waar ze zonder gevaar voor eigen leven in kunnen springen.

In 2015 moet de waterkwaliteit in Europa sterk zijn verbeterd. Naast wet- en regelgeving hebben mensen daar ook een grote rol in. Dat wilden de springers extra op wijzen. Zij willen zeeën, rivieren en meren zonder troep en blauwalgen.


Het initiatief voor de zogeheten 'big jump' werd door de provinciale milieufederaties genomen. Zij werkten samen met waterschappen en gemeenten.


De big jump is in 2002 in Duitsland ontstaan. Elk jaar doen er meer landen mee. ,,Jammer dat het niet zo goed weer was, anders hadden we zeker meer deelnemers gehad'', aldus Erna Krommendijk van Milieufederatie Noord-Holland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.