Home

Achtergrond 187 x bekeken

Marechaussee Schiphol: langere wachttijden

De marechaussee op Schiphol deelt folders uit onder reizigers op Schiphol, waarop staat dat ze geconfronteerd kunnen worden met langere wachttijden dan normaal.

Volgens de dienst kan vertraging ontstaan bij de veiligheidscontroles die de luchthaven Schiphol doet, bij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappijen en bij de paspoortcontroles van de marechaussee.

Al een aantal jaren zijn de wachttijden op de luchthaven een heikel punt. Vorig jaar had de grensbewaking van de marechaussee nog een tekort aan grenswachten, maar dat probleem is volgens de dienst opgelost.

In de folder benadrukt de marechaussee dat die controles er niet voor niets zijn en vraagt passagiers daarom om begrip. "Wij zorgen ervoor dat uw veiligheid wordt gewaarborgd. Wij controleren of mensen daadwerkelijk voldoen aan voorwaarden om in en uit te reizen en ze geen gevaar opleveren voor de openbare orde of veiligheid. Wij doen er alles aan om u zo veilig en zo snel mogelijk op uw vakantiebestemming te laten aankomen!''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.