Home

Achtergrond 353 x bekeken 1 reactie

Maispercelen plat door vele regen, hagel en wind

De mais van melkveehouder Erik Hendriksen uit het Gelderse Didam ligt plat.

Door de regen, hagel en wind van afgelopen vrijdag is de mais in delen van de Achterhoek en de Liemers volledig platgeslagen. "De mais was de afgelopen week bijna een meter gegroeid. Door de snelle groei was de plant nog vrij slap", zegt Hendriksen. Of de mais nog herstelt is niet te zeggen. "Een deel lijkt weer rechtop te komen, maar een deel van de planten is geknakt. Dat komt niet meer goed." Foto Michel Beskers

In een fruitperceel grenzend aan molen De Vlinder in Enspijk draait de beregening nog op volle toeren. De afgelopen week draaide de beregening bij veel percelen tegen zonnebrand of perenbladvlo. Deze week is de druk voor de bladvlo afgenomen. De fruitteelt in de Betuwe heeft echter nog een neerslagtekort. De zware buien van vrijdag ontwikkelden zich boven de lijn Nijmegen-Amsterdam. De fruitteelt in de Betuwe bleef daarmee dit weekeinde wel vrij van hagelschade. Foto William Hoogteyling

Biologisch melkveehouder Felix Huntjes uit het Limburgse Schin op Heul, laat zes hectare triticale oogsten door de loonwerker. Huntjes gebruikt altijd wel granen als extra energie-aanvulling op zijn voerrantsoen, maar vaak voert hij alleen de korrels. Ditmaal oogst hij triticale voor gehele plant silage (gps). Het gehakselde product gaat over de graskuil heen, zodat hij het voer straks in één pakket voor de koeien kan schuiven. Naast gras en triticale-gps voert Huntjes ook nog een kleine hoeveelheid krachtvoer. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Iemand die reageert

    Ik heb al meerdere plaatsen gezien waar het plat ligt. Zonde...

Of registreer je om te kunnen reageren.