Home

Achtergrond

Maaltijden via internet blijft groeien in Nederland

Just-Eat, het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden, wil voor het eind van het jaar het aantal aangesloten Nederlandse restaurants hebben vergroot van 1.300 tot 1.800.

Dat meldt Benelux-directeur Laurens Groenendijk. Just-East biedt op één plaats een bezorgservice aan voor maaltijden. Het betreft onder meer Italiaanse, Griekse, Chinese en Japanse restaurants. Volgens Groenendijk telt Just-Eat nu 350.000 klanten in Nederland. Via een speciaal systeem kunnen bestellingen online direct door restaurants binnen een postcodegebied worden verwerkt.

De bestelmarkt groeit jaarlijks volgens Groenendijk met zo'n 15 procent per jaar. Just-Eat Benelux is voor de helft eigendom van Groenendijk en voor de andere helft van het van oorsprong Deense Just-Eat. De firma is actief in Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden en Ierland.

Vanaf 1 augustus wil de keten ook bestelservices leveren in Canada en Noorwegen. Voor deze groeistrategie haalde het bedrijf onlangs 11 miljoen euro op bij investeerders.

Of registreer je om te kunnen reageren.