Home

Achtergrond 201 x bekeken

Logo in vacature helpt gehandicapten aan werk

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vraagt werkgevers of zij met een herkenbaar symbool in hun vacatures willen aangeven dat zij openstaan voor sollicitanten met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

De bewindspersoon maakte woensdag bekend met werkgeversorganisaties te bekijken of op die manier mensen met een arbeidshandicap aangemoedigd kunnen worden om te reageren op een baan.

De sollicitant moet door een logo in de vacature het vertrouwen krijgen dat hij wordt uitgenodigd voor een gesprek, omdat hij voldoet aan de functie-eisen en dat de werkgever niet terugschrikt voor een handicap. Dat zou volgens Donner helpen bij zijn aanpak om mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn en een zogeheten Wajong-uitkering hebben, meer aan het werk te krijgen. Daarbij wil hij werkgevers die de Wajongers in dienst nemen ook meer ondersteuning bieden en belonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.