Home

Achtergrond 219 x bekeken

Liever huizen dan bollenvelden

De aanhangers van het Pact van Teylingen en alle daaruit voortgevloeide activiteiten zullen niet blij zijn met de constatering dat al hun inspanningen kennelijk niet goed tot de inwoners van Lisse zijn doorgedrongen.

Tijdens de 'Dag van de Toekomst' die werd gehouden in het kader van een te produceren toekomstvisie voor het dorp, bleek namelijk dat een aanzienlijk deel van de aanwezigen (en dat waren er dik honderd) het bouwen van woningen, desnoods in het buitengebied, een hogere prioriteit geven dan bloembollenvelden. Het Lisse in 2020 moet voldoende woningen voor iedere doelgroep bevatten. Desnoods in het buitengebied.

De aanwezigen vonden de thema’s ontwikkeling van het bollencomplex, cultuurhistorie en milieu het minst interessant. "De bloembollenteelt in deze streek is een sterfhuis," aldus een der aanwezigen en een andere belangstellende merkte op dat je maar een paar weken wat aan die bloeiende velden hebt en het daarna een woestijn is en een rotzootje. Niet iedereen was het daarmee overigens eens. "Dankzij de bloembollenteelt is Lisse wat het is en dat kun en moet je niet zomaar opzij zetten. Ook waren de belangstellenden het er in meerderheid over eens dat Keukenhof eigenlijk het gehele jaar geopend zou moeten zijn, zodat gebruik gemaakt kan worden van de gebouwen en voorzieningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.