Home

Achtergrond 154 x bekeken

'Leraren redelijk tevreden met beroep'

Ondanks het negatieve imago van een baan in het voortgezet onderwijs zijn de meeste leraren redelijk tevreden met hun beroep.

Op een schaal van 1 tot 5 geven leraren hun werk gemiddeld een 3,6 als rapportcijfer. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag aan staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt presenteerde.

Het SCP ondervroeg voor het rapport 'Gelukkig voor de klas?' 2715 leraren uit verschillende onderwijsniveaus. Driekwart van de leraren zei trots te zijn op hun beroep. Toch laten de werkomstandigheden soms te wensen over, bleek uit het onderzoek. De klassen zijn te groot en de werkdruk is te hoog, vinden de leraren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.