Home

Achtergrond

Leger des Heils in de rode cijfers

Het Leger des Heils heeft vorig jaar een verlies geleden van circa 12 miljoen euro.

Dat is een van de grootste verliezen uit de geschiedenis van de christelijke hulpverleningsorganisatie, zo staat in het onlangs gepubliceerde jaarverslag, bevestigde een woordvoerster vandaag berichten uit verschillende media.

Belangrijkste oorzaak van de rode cijfers is dat de waarde van de beleggingen van het Leger des Heils met 6,5 miljoen euro afnam. Dit komt door de economische crisis. De organisatie hield juist rekening met een winst van 5 miljoen euro, waardoor het beleggingsresultaat 11,5 miljoen euro minder is dan verwacht.

Het Leger des Heils belegt zijn reserves en heeft ook een pensioenfonds voor officieren. De organisatie had een fonds van 8 miljoen euro om tegenvallers op de beurs op te vangen. Dat is nu geheel verdampt.

De exploitatiekosten stegen vorig jaar juist met 29 miljoen euro (13 procent) tot 251 miljoen euro. Het grote verlies heeft volgens de woordvoerster voorlopig geen gevolgen voor de medewerkers of de activiteiten van de hulpverleningsorganisatie.

Overigens is er niet alleen slecht nieuws over het Leger des Heils. Zo steeg het aantal donateurs vorig jaar met negenduizend (2 procent) tot 405.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.