Home

Achtergrond

Langer tijdelijk contract voor jong personeel

Het kabinet wil gedurende de economische crisis toestaan dat jongeren tot 27 jaar langer op tijdelijke basis mogen werken.

Nu moet de werkgever na maximaal drie tijdelijke contracten in een periode van hoogstens drie jaar bepalen of hij iemand in vaste dienst neemt. Maar straks kan een flexcontract voor jongeren een vierde keer verlengd worden en mag de tijdelijke aanstelling maximaal vier jaar duren.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft vandaag na afloop van de ministerraad gezegd dat het kabinet hiermee de wens van de Tweede Kamer uitvoert. Dit voorjaar is door de Kamer een motie van VVD-leider Mark Rutte aangenomen om langer tijdelijke contracten toe te staan in de strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid door de economische crisis.

Jongeren die net beginnen met hun carrière hebben vaak een tijdelijk contract. Rutte vreest dat veel van hen met de crisis op straat komen te staan als hun baas voor de keuze wordt gesteld om hun contract om te zetten in een vast dienstverband. Volgens Donner is de extra mogelijkheid om te verlengen een tijdelijke maatregel om de periode te overbruggen totdat er weer economisch herstel optreedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.