Home

Achtergrond 178 x bekeken

'Laat gemeenten hulpmiddelen verstrekken'

Mensen moeten in het vervolg bij het gemeentehuis terecht kunnen voor hulpmiddelen, die te maken hebben met zelfredzaamheid in en om de woning.

Nu is het verkrijgen van hulpmiddelen veel te versnipperd, doordat zowel zorgverzekeraars, thuiszorgorganisaties en gemeenten die leveren.

Dat stelt het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) in het adviesrapport 'Heroriëntatie hulpmiddelen - Hulpmiddelenzorg beter geregeld' dat het CVZ pas aan minister Klink van Volksgezondheid heeft aangeboden. "Als betrokkenen bij de gemeente kunnen aankloppen wordt veel duidelijker tot welk loket ze zich moeten richten en voor welk hulpmiddel. Door de wet op de maatschappelijke ondersteuning (wmo) moeten ze daar immers toch al zijn voor thuiszorg'', aldus het CVZ.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.