Home

Achtergrond 206 x bekeken 3 reacties

LTO stelt sloopregeling voor oude spuitmachines voor

LTO wil een sloopregeling voor oude spuitmachines die nog volop in gebruik zijn.

Dat schrijft de LTO-werkgroep Gewasbescherming aan minister Gerda Verburg van het ministerie van Landbouw.

"Net als bij de sloopregeling voor auto’s snijdt het mes aan meer kanten", aldus Sjaak Langeslag, voorzitter van de werkgroep. Moderne spuiten zijn uitgerust met emissiebeperkende technieken zoals automatische reinigingsprogramma’s of een sleepdoek.

Van de Vamil/Mia-regeling voor de ontwikkeling van milieusparende technieken gaat momenteel volgens de belangenbehartiger te weinig stimulans uit. Praktijkrijpe machines vallen niet onder de regeling, Volgens Langeweg is met een sloopregeling niet alleen het milieu geholpen, maar ook de economie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  is het niet verstandiger om eens wat meer achter die melkprijs aan te gaan ipv spuitmachines

 • no-profile-image

  Kiplekker

  Typisch weer LTO, een regeling voor niet vooruitstrevende boeren. Want een vooruitstrevende akkerbouwer ruilt op tijd in en ja dan kan die gebruikte machine nog makkelijk een nieuwe baas vinden en op milieuverantwoorde manier zijn werk doen. Geld wordt dan ben ik bang voor heel oud materiaal waar de oudijzerboer nog geen 25 € voor geeft uitgegeven, en dat zijn nou net de mensen die het niet moeten hebben. Als het geld dan al op moet, geef het dan aan innovatie.

 • no-profile-image

  Han

  Sloopregeling oude spuitmachines. is dit nodig? Als ik goed ben ingelicht bestaat in Nederland al jaar en dag een verplichte Spuitmachine Keuring, waarbij de machine niet alleen wordt gekeurd op gebreken, maar vooral op milieu vervuilende missers. Ik denk ,dat LTO zich hard moet maken voor een economische omstandigheid waarbij de boer deze investering zelf kan doen, zonder angst voor zijn voortbestaan.
  Verder zou de voorsteller van dit plan moeten inventariseren ;hoeveel milieu voordeel er te behalen is met deze nieuwe technieken. Het zal toch echt de moeite waard moeten zijn wil je je leden ondernemers op extra kosten jagen. Ik zie hier meer een ondersteuning in van de spuitmachine fabriekanten nu de export moeilijker wordt en vermoedt dan ook dat die de hand hebben in dit "super"plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.