Home

Achtergrond 516 x bekeken 16 reacties

LTO: ophangen dode ganzen onverstandig

Het ophangen van dode ganzen om soortgenoten te verjagen is onverstandig en ouderwets, vindt LTO.

Het is logisch dat een boer maatregelen neemt om schade te voorkomen, maar dit is daar niet de goede manier voor, aldus LTO. Het is niet goed voor het imago van de land- en tuinbouw.

In Gelderland zijn langs verschillende akkers dode ganzen opgehangen. Daarmee moeten overvliegende soortgenoten worden afgeschikt. De provincie Gelderland heeft onlangs toestemming gegeven om 4.500 ganzen te doden, omdat ze veel schade aanrichten in gewassen.

Ook in Utrecht en Noord-Holland mogen ganzen worden afgeschoten. In andere provincies mogen boeren maatregelen treffen als ze aantonen dat de ganzen schade hebben aangericht.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Chrisje

  Hallo Stront.Het zijn jou Ganzen en die laten mest achter op jou land.Dus hoef jij geen kunst mest te strooien wat weer goed is voor minaralenbalans en de portemonee!!! Het gras wordt netjes gemaakt dus geen maaien met de trekker en dat scheelt tijd en diesel. Nee jullie zij zeur kousen.. En het is natuurlijk een prachtig gezicht als een paar honderd ganzen lekker aan het dineren zijn. Gewoon een toeristische attractie waar je ook al niet voor hoeft te betalen ??

 • no-profile-image

  Chrisje

  Ja hoor.Boeren zijn diervriendelijk hoor...vooral als ze dit goed uitkomt!!!Ganzen passen blijkbaar niet in hun plaatje. Jullie maken zelf de omstandigheden optimaal voor Gijs en zijn vrienden .Zo een dier reageert daar instinctief op door op dat groen neder te dalen omdat dat het meest eiwit rijk is. Ja ze zijn nog niet zo dom hoor.....Nou voelt meneer platvoet zich bestolen door Gijs.Ganzen zijn zich niet bewust van eigendommen dat doen voornamelijk mensen.Ga bij de politie aangifte doen zou ik zeggen.Misschien kom je Thieme nog wel tegen!!
  Je kunt beter de omstandig veranderen zodat Gijs en kornuiten iets anders bedenken. Schakel om...Zwanen schijnen ook leuk te zijn.

 • no-profile-image

  platvoeten

  Ik ken niemand die het leuk vind om bestolen te worden. Boeren zaaien planten in grond die duur aangekocht is, om de rente te betalen, en een beetje geld over te houden. Als er nu ganzen komen, en alles opeten, dan is dat diefstal.
  Er wordt niets betaald, en degene die de planten op die dure grond gezaaid heeft kan niks doen tegen die dieven, omdat ganzen beschermt worden door mensen die ganzen mooi vinden. Maar als ze zo mooi zijn, waarom wordt er dan niet dik voor betaald ?? Gewoon € 100,-- per gans per dag, en er klaagt geen boer meer.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Waarom mag Gijs niet eten en u wel meneer de boer ? Maak er een toeristische attractie van !!!!Ganzen hoeden, gat in de markt man....

 • no-profile-image

  stront

  Wij krijgen geld toe bij de mest. Geeft maar weer eens aan dat chrisje het weer niet snapt. Zonder kennis van zaken is het makkelijk zeuren. Ik neem aan dat chrisje mij gaat betalen ??

 • no-profile-image

  gj

  De PvdD heeft een gouden toekomst zolang er nog "deskundige" lieden als
  Chrisje en Kani zijn.
  Zeldzaam domme en typerende voor hun wereldvreemdheid reacties.

 • no-profile-image

  platvoeten

  Elke goede gans is een dode gans. En ze zijn nog niet te eten ook.
  Maar helpt dat eigenlijk wel ?
  Volgens mij zijn ze de volgende dag weer gulzig verder aan het vreten .
  Ganzen zijn niet zo onder de indruk van een dode soortgenoot als mensen (ze stemmen ook niet op de pvdd)
  Ik weet wel dat eenden hun
  dode soortgenoot met smaak helemaal opeten. Medelijden is menselijk, daar red je het niet mee in de natuur

 • no-profile-image

  dirk

  *Is het lto zelf hier niet schuldig aan en strooid ze de boeren zand in de ogen Waarom zeg ik dit Omdat lto zitting heeft in het zeer omstreden faunafonds Dit fonds roept ieder jaar weer minder geld uit te keren voor schade Wat doet lto hieraan Ook de aanwijzing van fourageergebieden was lto groot voorstander zonder na re denken wat de gevolgen waren

 • no-profile-image

  Chrisje

  Kijk de onderstaande poster is tenminste eerlijk...dooie gans, goeie gans.Dat is de echte realist!!!Het zegt tenminste hard op wat ie eigenlijk wil. Kijk regen valt naar beneden en ganzen ook. Als jullie nou eens de weilanden creatiever inzaaien met b.v een wild weide mengsel dan hebben die ganzen misschien wel zin in het lekkere groene weiland van de buren.Het zwaar bemeste weiland groeit als kool en dat hebben ganzen ook door. Het zijn dan wel geen mensen met emoties maar ze weten wel waar ze lekker een feestmaal kunnen halen. Nee rijdt nog maar eens lekker rond met de boerenstrontkar en de ganzen twitteren wel naar het Noorden dat ze in Nederland het paradijs op aarde kunnen vinden....

  P.s Zeg platvoet:heb jij wel eens aan je eigen stelten geroken toen jij je boerenbond stiefels uitdeed.

 • no-profile-image

  gert

  Wordt Marianne weer boos ,krijgen de boeren weer een slechte naam.Of is ze na de barbeque op vakantie gegaan ??

 • no-profile-image

  realist

  Als die pvdd kluns mij nou € 100 000,-- per jaar betaald dan mag hij bij mij elke dag kijken hoe de ganzen dineren.
  Dan is iedereen blij toch ??
  Beetje dierenliefde mag toch geld kosten ??
  Mijn gezin moet toch ook kunnen dineren.

 • no-profile-image

  Chrisje

  Nee dat is leuk. Een paar honderd jaar gelden hingen ze de ingangen van de steden en dorpen mensen op die wat "gejat"hadden. Gaan we dat dan ook maar weer invoeren ? Nee diegenen die Gijs Gans op willen hangen moeten ze zelf er naast hangen.

  P.S Trouwens jullie zouden voor de mest moeten betalen die Gijs en Vrienden achter laten!!! Daar dan !!!

 • no-profile-image

  realist

  Terug naar de natuur, hoe meer ongedierte hoe leuker de groene leugenaars het vinden.
  Een jaar of 20 geleden zag je alleen ganzen en kraaien als de grond bevroren was. Nu stelen deze beesten het hele jaar.
  Beter een juwelierszaak beroven, als je een klap van de eigenaar krijgt dan is hij de schuldige, en jij (de dief) gaat vrijuit.

 • no-profile-image

  m.rijkers@rumaweb.nl

  Hoezo slecht voor het imago? Vroeger werden er overal dode vogels opgehangen om de andere te verjagen. En iedereen wil toch de nostaligische boer met rode zakdoek en dus ook de dode vogels die opgehangen worden horen daarbij. Maar waarom is dit nu nodig? Omdat er een stel gekken (natuurbeschermers) alles denken beter te weten. Ook met de vossen hebben ze een "inschattingsfoutje" gemaakt en kunnen de jagers met veel inzet dit proberen te beheersen. Door tijdig ingrijpen had dit probleem voorkomen kunnen worden!! En de burgers? ook die zetten gaas om hun tuintje omdat anders de konijntjes de bloemetjes opeten en dat mag van hun ook niet.

 • no-profile-image

  mb

  Dat gezeur over slecht imago voor de boer is zo'n onzin.
  Denken ze nu echt dat de boer meer gaat verdienen als hij een goed imago heeft bij de consument ? slap gelul is het!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  LTO mag ophangen van ganzen onverstandig en ouwerwets vinden, maar als melkveehouder word je gek van die beesten die nu nog rustig in je weilanden grazen. Opjagen helpt niet, aan vogelverschrikkers zijn ze zo gewend, voor knalapparaten krijg je geen vergunning. Wie ,o wie, heeft de oplossing?

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.