Home

Achtergrond

LTO blijft bij gelijkheidsprincipe in Aujeszky-zaak

LTO blijft erbij dat de uitspraak in de Aujeszky-zaak voor alle varkenshouders moet gelden.

Hoewel het Gerechtshof in Den Haag heeft bevestigd dat alleen leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) recht op een schadevergoeding hebben, blijft LTO-vakgroep voor­zitter Annechien ten Have bij het gelijkheidsprincipe.

Ten Have vindt dat ook var­kenshouders die geen NVV-lid zijn een schadevergoeding moe­ten kunnen krijgen. ”De vergoe­ding die nu is vastgesteld, geldt alleen voor de vijf voorbeeldbe­drijven, we moeten nog overleg­gen over hoe de vergoedingen voor de rest georganiseerd wor­den. Dat bedrag zal toch uit col­lectieve middelen moeten komen en ook al zegt de rechtbank dat het alleen voor NVV-leden is, in het overleg houden wij vast aan het gelijkheidsprincipe.”

De Haagse uitspraak geldt al­leen voor NVV-leden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.