Home

Achtergrond 369 x bekeken 11 reacties

LTO blijft bij gelijkheidsprincipe Aujeszky-zaak

LTO blijft erbij dat de uitspraak in de Aujeszky-zaak voor alle varkenshouders moet gelden.

Hoewel het Gerechtshof in Den Haag heeft bevestigd dat alleen leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) recht hebben op een schadevergoeding blijft LTO-vakgroep voorzitter Annechien ten Have bij het gelijkheidsprincipe.

Ten Have vindt dat ook varkenshouders die geen NVV-lid zijn een schadevergoeding moeten kunnen krijgen. "De vergoeding die nu is vastgesteld geldt alleen voor de vijf voorbeeldbedrijven, we moeten nog overleggen over hoe de vergoedingen voor de rest georganiseerd worden. Dat bedrag zal toch uit collectieve middelen moeten komen en ook al zegt de rechtbank dat het alleen voor NVV-leden is, in het overleg houden wij vast aan het gelijkheidsprincipe."

Het Gerechtshof bevestigde gisteren dat de uitspraak inderdaad alleen voor NVV-leden geldt en dat NVV-ers die een vergoeding willen ontvangen zelf een zaak moeten aangaan. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) zal echter binnenkort een voorstel aan de Sociaal-Economische Raad en het Gerechtshof doen om de gevallen allemaal gezamenlijk te behandelen.

Voorzitter Wyno Zwanenburg zegt dat de bond de zaak namens de leden wil afhandelen. "Het gaat over duizenden bedrijven, het is de vraag of de rechtbank daar op zit te wachten of dat ze het liever op een andere manier oplossen. We moeten voorkomen dat het Nederlandse rechtsysteem vastloopt."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veluwse varkenshouder

  Als ik het dus goed begrijp heeft LTO nog niet genoeg meegelift op onze procedures. Het lijkt mij wel een keer voldoende. Deze gaat mooi aan jullie neus voorbij. Misschien is het verstandig om ook eens bij de buren te kijken, en niet te denken dat je alles zelf wel weet. Dat is iets wat jullie als ondernemer toch wel weten.

 • no-profile-image

  Silvia

  Beste Annechien,

  Je kunt wel vast blijven houden aan het gelijkheidsprincipe, maar in deze zaak ben je, en je LTO-leden, geen partij.
  De NVV heeft deze zaak aangespannen, dmv 5 voorbeeld bedrijven, voor hun leden en hebben dit gewonnen voor hun leden.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  WE MOETEN NOG OVERLEGGEN!!!!!!!Anachien je bent er niet bij betrokken!!!!
  In de WHV procedure heeft de LTO ook al geprobeerd mee te liften met de resultaten van de NVV. Ga maar uithuilen bij je vrienden van de PVV en Vion daar kan je dergelijke onzin verkopen misschien kan je Ramekers nog om een weder dienst vragen.Geen enkele bijdrage in het resultaat (zelfs tegen werken en de NVV verwijten) en er nu wel van profiteren het is blijkbaar LTO voorgangers eigen.

 • no-profile-image

  boer

  Annechien, doe niet zo zielig !! Je kunt toch lezen, de uitspraak is heel duidelijk. Voor die paar varkenshouders die nog lid zijn van jou clubje is dit gewoon verjaard omdat lto nooit iets gedaan heeft. Mocht de SER besluiten om toch alle varkenshouders uit te betalen dan graag een enorme hoeveelheid geld naar de NVV vanwege de kosten in deze suceesvolle zaak. Trouwens je bent ook nog eens enorm hypoctiet, LTO zat zelf bij de onderhandelingen en zorgde daarvoor dat alle varkenshouders werden opgelicht!!! SCHANDE Wat een zielige vertoning vam Annechien.........

 • no-profile-image

  Ani

  Toen wij afscheid namen van ZLTO kregen we te horen dat we dan gratis meeliftten en dat ZLTO 't een zeer slechte zaak vond. Wat blijkt nu: LTO wil gratis meeliften.
  Heb al vaker gezegd: laat Annechien opstappen. Klunst behoorlijk bij oprotpremie Ramekers en nu komt ze jaren later er achter dat ze en LTO-leden ook Aujeszky geld willen hebben.

 • no-profile-image

  els

  Beste LTO, pas als jullie iets voor je leden gaan doen, kunnen jullie ook resultaat boeken. Nu lobbyen jullie alleen tégen boeren, om zo je eigen projecten en subsidies veilig te stellen. Tja, wie zaait zal oogsten...

 • no-profile-image

  boer

  Ja let op hoor. Lto heeft fikse banden bij de SER en zullen alles in het werk stellen dat ook hun paar leden de bijdrage terug te laten ontvangen. En de geschiedenis herhaalt zich, wederom zal lto meeliften op de succesen van de NVV. Je moet je ondertussen wel kapot schamen om nog lid van lto te zijn. Je wordt met ded nek aangekeken en volledig terecht.......

 • no-profile-image

  gratis

  Verschil tussen Varkenshouders die nog lto lid zijn en jonge poesjes ?? Bij jonge poesjes gaat de ogen tenminste een keer open.......

 • no-profile-image

  Dirk

  Ik schrik van de toon van de eerdergeplaatste reactie´s. Zijn wij als varkenshouders dan zo verdeeld in 2 kampen dat we alleen maar over wij en zij kunnen praten. NVV heeft een groot succes binnengehaald, waarmee van harte gefeliciteerd. Op andere gebieden bereikt LTO weer meer, denk bijv aan de interne salddering waar oook alle varkenshouders van mee profiteren. Er zijn in dit land al genoeg groeperingen die onze bedrijfstak om zeep willen helpen, laten we dan elkaar het leven niet zuur maken.

 • boerkebrabant

  met het fokverbod geld viste ik( door een fout van de zlto) naast de boot, toen heb ik niemand horen praten over een gelijkheidsprincipe! overigen ben ik daar wel voor, als dat gebeurd weet ik er ook nog wel een

 • theorikyreintjes1

  Waarom zijn de vakbonden opgericht? Om dat de belangenbehartiging van de agrarische sector ver onder de maat was! Hij was en wordt nog steeds verkwanselt. Dat niet alles kan is duidelijk, maar wat goed is moet kunnen. Maar wat er van uit de sameleving ge beurd is nog gebeurd is schandalig! Niets presteren en zakken vullen is aan de orde van de dag. Deze mentaliteit past niet bij een goede agrarisch ondernemer. De NVV heeft veel zaken in de goede richting kunnen draaien. Maar je bleef schrikken wat er met die zogenaamde maatschappelijke groeperingen uitgespookt werd door afgevaardigden van LTO. Het is ongeloofelijk wat er gebeurd is,hoe gaat de landbouw kapot? Ze deden en doen er zelf aan mee! Daar zit ook het probleem, zouden ze het zelf begrijpen? Als er gestreden moest worden om een eerlijk recht waren ze niet thuis. maar als het resultaat binnen is staan ze wel met de hand open!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.