Home

Achtergrond

LNV reageert op misverstand EU-schoolfruitprogramma

Veel basisscholen hebben zich afgemeld voor bestaande schoolfruitprogramma’s, in de veronderstelling dat het nieuwe EU-schoolfruitprogramma daarvoor in de plaats komt.

Dat is echter niet het geval, meldt het ministerie van LNV. Het ministerie heeft zich samen met het Productschap Tuinbouw (PT) eind mei in Brussel gemeld voor een Europese bijdrage van 1,25 miljoen euro.

Het is dan wel nodig dat er eenzelfde bedrag aan nationaal geld naast wordt gelegd. Hiervoor moeten nog sponsors worden gevonden, aldus LNV. Het ministerie zegt eind september duidelijkheid te hebben over de omvang van het schoolfruitprogramma voor schooljaar 2009-2010.

Het EU-schoolfruitprogramma is een tijdelijke maatregel om schoolkinderen te stimuleren meer groente en fruit te eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.