Home

Achtergrond 300 x bekeken 1 reactie

Kruiden mogelijk alternatief antibiotica

Kruiden- en plantenextracten kunnen mogelijk een alternatief zijn voor antibiotica bij pluimvee.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), de faculteit diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, Wageningen UR en Phytogenix onderzoeken of fytochemicaliën de gezondheid van pluimvee kunnen verbeteren. Dat meldt de GD.

Onder de naam Modiphy onderzoeken de partijen of deze plantenextracten kunnen helpen tegen twee veel voorkomende pluimveeziekten, coccidiose en colibacillose. Fytochemicaliën zijn niet-voedzame stoffen in planten, die de plant beschermen.

De wetenschappers onderzoeken de werkzaamheid van zes verschillende soorten. Dieren die besmet zijn met één van beide ziekten worden behandeld met kruiden. Het resultaat van de behandeling wordt vergeleken met het effect van een standaard behandeling met antibiotica of anticoccidiosemiddelen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Weer zo'n verhaal van " het zou kunnen zijn" en "mogelijk". Het heeft Silvia Millecam in elk geval niet gered.

Of registreer je om te kunnen reageren.