Home

Achtergrond 304 x bekeken

Kreta wil olijfbomen redden

Wetenschappers gaan honderden olijfbomen op het Griekse eiland Kreta proberen te redden.

De soms eeuwenoude bomen dreigen gekapt te worden omdat de prijs van olijven flink is gedaald. De onderzoekers zetten alle bomen die behouden moeten blijven, in een databank.


De directeur van de Kretenzer School voor Landbouwkunde zei woensdag een lijst te gaan maken met alle monumentale bomen. ,,We willen ook de leeftijd van de olijfbomen vaststellen'', aldus Dimitris Lidakis, die samenwerkt met ongeveer dertig stichtingen.


Olijven zijn eeuwenlang een belangrijke bron van inkomen geweest voor de bewoners van Kreta. Nu de prijzen zijn gedaald, worden veel bomen gekapt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Volgens Lidakis is een klein aantal olijfbomen op Kreta meer dan duizend jaar oud.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.