Home

Achtergrond 215 x bekeken

Koeien knuffelen inspireert Duitsers

Naar Nederlands voorbeeld nodigt een boerin in het Duitse Sauerland stedelingen uit om koeien te komen knuffelen.

Voor zover bekend gaat het om een primeur in Duitsland. Initiatiefneemster Simone Möller kwam op het idee door een kort berichtje in een agrarisch vakblad over het Nederlandse koeien knuffelen. "Dat inspireerde me om hier iets soortgelijks op te zetten'', aldus Möller.

Bezoekers van haar boerderij, die op een heuvel bij Meinerzhagen ligt, kunnen voor 15 euro anderhalf uur optrekken met de koeien Silvan en Savanna. Eerst wordt er een klein half uur geknuffeld, geaaid en gespeeld in de stal. Daarna is er gelegenheid voor een gezamenlijke wandeling door de weide.

Vooral volwassen stellen uit de stad tonen belangstelling voor het zogenoemde Kuhkuscheln. Kinderen heeft Möller nog nauwelijks over de vloer gehad. "Meestal zijn het mannen die hun vrouw als verjaardagscadeau een dagje koeien knuffelen geven'', aldus de boerin. Zij verwacht dat het initiatief ook elders in Duitsland navolging vindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.