Home

Achtergrond 154 x bekeken

Knut blijft 'ein Berliner'

Na een maandenlang gevecht tussen twee Duitse dierentuinen, is nu duidelijk waar ijsbeer Knut de komende jaren door zal brengen.

De zoo in Berlijn betaalde 430.000 euro aan de dierentuin in Neumünster om het ooit zo schattige ijsbeertje te mogen houden.
Knut werd bijna drie jaar geleden wereldberoemd vanwege zijn hoge knuffelgehalte. De moeder van Knut verstootte hem, waardoor hij met de hand moest worden opgevoed. In de eerste tijd na zijn geboorte togen miljoenen mensen naar de dierentuin om een glimp van hem op te vangen. Inmiddels is Knut volgroeid, lang niet meer zo schattig en levensgevaarlijk.

Neumünster stelde recht te hebben op Knut omdat vader Lars eigendom van dat park is. Het park eistte 700.000 euro om de rechten op de ijsbeer te verkopen. De zoo in Berlijn bood daarna 350.000 euro, volgens de dierentuin de ,,gangbare prijs voor ijsberen''. Na tussenkomst van de rechter werd het compromis van 430.000 euro bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.